1. |
Parametry jakościowe mleka klacz sokólskich, utrzymywanych w stadzie ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
2. |
Określenie optymalnej częstotliwości wymiany obornika w budynku owczarni. |
ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
3. |
Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego celem redukcji szkodliwych domieszek gazowych towarzyszących produkcji owczarskiej. |
ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o. |
4. |
Metoda poprawy produkcyjności ekologicznych kurcząt RIR z wykorzystaniem wybiegów obsianych pięcioskładnikową mieszanką pastwiskową dla drobiu. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
5. |
Technologia poprawy zdrowotności oraz jakości piskląt pochodzących od certyfikowanych kur zestawu towarowego Hy-Line żywionych paszą wzbogaconą w kwas foliowy. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
6. |
Technologia zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt RIR w oparciu o wykorzystanie receptury mieszanki do obsiewania wybiegów o działaniu pobudzającym metabolizm. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
7. |
Wpływ receptury składu runi pastwiskowej o działaniu pobudzającym wzrost na poprawę parametrów produkcyjnych certyfikowanych kurcząt rzeźnych rasy Żółtonóżka kuropatwiana. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
8. |
Mieszanka pastwiskowa o działaniu pobudzającym układ immunologiczny jako czynnik poprawiający wskaźniki wylęgowości ekologicznych kur nieśnych rasy Leghorn. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
9. |
Witamina B9 jako stymulator nieśności i czynnik poprawiający jakość certyfikowanych jaj kur Hy-Line. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
10. |
Metoda poprawy produkcyjności oraz jakości jaj ekologicznych kur rasy Leghorn przy pomocy dodatku do paszy kwasu pteroiloglutaminowego. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
11. |
Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w karotenoidy zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt rasy Rhode Island Red. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
12. |
Poprawa parametrów wylęgowości kur Hy-Line utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych poprzez zastosowanie dodatku do paszy witamin z grupy B. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
13. |
Folacyna jako czynnik poprawiający wylęgowość kur rasy Leghorn utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
14. |
Siedmioskładnikowa mieszanka pastwiskowa dla drobiu jako czynnik poprawiający produkcyjność ekologicznych kurcząt rasy Rhode Island Red. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
15. |
Zastosowanie witaminy E do poprawy parametrów produkcyjnych certyfikowanych kur nieśnych Hy-Line. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
16. |
Witamina B9 jako stymulator zdrowotności i jakości certyfikowanych piskląt Leghorn. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
17. |
Modyfikacja składu wybiegu w rośliny zwiększające odporność w celu poprawy parametrów wylęgowości certyfikowanych kur Hy-Line. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
18. |
Zastosowanie siedmioskładnikowej mieszanki pastwiskowej pobudzającej metabolizm w celu poprawy jakości i przydatności technologicznej mięsa kurcząt rzeźnych Żółtonóżki kuropatwianej, utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
19. |
Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w tokoferole i tokotrienole poprawiająca wylęgowość kur Hy-Line utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
20. |
Optymalizacja parametrów wylęgowości certyfikowanych kur Leghorn żywionych paszami zbogaconymi o tokoferole i tokotrienole. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
21. |
Metoda poprawy wylęgowości ekologicznych kur Hy-Line w oparciu o dodatek do paszy witaminy E. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
22. |
Witamina E jako stymulator nieśności kur rasy Leghorn utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
23. |
Modyfikacja profilu kwasów tłuszczowych certyfikowanych jaj kur żywionych paszą z dodatkiem tymianku pospolitego. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
24. |
Wpływ jeżówki purpurowej na jakość ekologicznych jaj. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
25. |
Receptura dwuskładnikowej mieszanki ziołowej dla certyfikowanych kur nieśnych poprawiająca jakość jaj. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
26. |
Metoda poprawy wskaźników wylęgowości certyfikowanych piskląt kur rasy Rhode Island Red. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |
27. |
Wieloskładnikowa mieszanka ziołowa poprawiająca wyniki produkcyjne kur rasy zielononóżka kuropatwiana utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu. |
ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o. |