Skasowano: <ul class="nav nav-tabs" role="tablist"><!-- Nav tabs -->
| Dodano: <ul class="nav nav-tabs" role="tablist">
|
Skasowano: <li role="presentation"><a class="active" href="#tab2017" aria-controls="tab2017" role="tab" data-toggle=" tab">2017</a></li>
| Dodano: <li role="presentation"><a class="active" role="tab" href="#tab2022" aria-controls="tab2022" data-toggle=" tab">2022</a></li>
|
Skasowano: <li role="presentation"><a href="#tab2016" aria-controls="tab2016" role="tab" data-toggle=" tab">2016</a></li>
| Dodano: <li role="presentation"><a role="tab" href="#tab2021" aria-controls="tab2021" data-toggle=" tab">2021</a></li>
|
Skasowano: <li role="presentation"><a href="#tab2015" aria-controls="tab2015" role="tab" data-toggle=" tab">2015</a></li> | |
Skasowano: <li role="presentation"><a href="#tab2014" aria-controls="tab2014" role="tab" data-toggle=" tab">2014</a></li> | |
| Dodano: <li role="presentation"><a role="tab" href="#tab2020" aria-controls="tab2020" data-toggle=" tab">2020</a></li> |
| Dodano: <li role="presentation"><a role="tab" href="#tab2019" aria-controls="tab2019" data-toggle=" tab">2019</a></li> |
| Dodano: <li role="presentation"><a role="tab" href="#tab2018" aria-controls="tab2018" data-toggle=" tab">2018</a></li> |
Skasowano: </ul><!-- end: Nav tabs -->
| Dodano: </ul>
|
Skasowano: <div class="tab-content"><!-- Tab panes -->
| Dodano: <div class="tab-content">
|
Skasowano: <div role="tabpanel" class="tab-pane fade show active" id="tab2017">
| Dodano: <div id="tab2022" class="tab-pane fade show active" role="tabpanel">
|
Skasowano: <h4><strong>Wdrożenia w 2017 roku</strong></h4> | |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">WDROŻENIA W 2022 ROKU</span></ strong></h3> |
Bez zmian: <table> | Bez zmian: <table> |
Bez zmian: <thead> | Bez zmian: <thead> |
| Dodano: <tr> |
Skasowano: <tr><th>Lp.</th><th style="width: 65%">Nazwa produktu</th><th>Miejsce wdrożenia</th></tr>
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa wdrożenia</th>
|
| Dodano: <th>Miejsce wdrożenia</th> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </thead> | Bez zmian: </thead> |
Bez zmian: <tbody> | Bez zmian: <tbody> |
Skasowano: <tr><td>1.</td> <td>Procedura SOP M.016: "Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym" Wyd. 2 z dnia 05.05.2009 r.</td><td>Inspekcja Weterynaryjna Główny Inspektorat Weterynarii</td></tr> | |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.</td> |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
Skasowano: <tr><td>2.</td> <td>Dokumenty rodowodowe w postaci ekspertyzy pochodzenia bydła oraz certyfikatu DNA bydła mlecznego w 2017 roku.</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | Dodano: <td>Instrukcja interpretacji wyników badań mikroelementowych dodatków paszowych w mieszankach paszowych.</td> |
Skasowano: <tr><td>3. <br></td><td>Dokumenty rodowodowe w postaci ekspertyzy pochodzenia bydła oraz certyfikatu DNA bydła mięsnego w 2017 roku.</td><td>Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>4.</td><td>Analiza markerów genetycznych: polimorficznych białek i mikrosatelitarnego DNA - wystawianie dokumentacji rodowodowej w postaci "Ekspertyz pochodzenia koni" i "Certyfikatów DNA" w 2017 roku.</td><td>Polski Związek Hodowców Koni</td></tr> | |
| Dodano: <td>Główny Inspektorat Weterynarii</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>Instrukcja ilościowego oznaczania genetycznie modyfikowanej soi A5547 metodą Real Time PCR.</td> |
| Dodano: <td>Główny Inspektorat Weterynarii</td> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </tbody> | Bez zmian: </tbody> |
Bez zmian: </table> | Bez zmian: </table> |
Skasowano: <h4><strong>Aplikacje w 2017 roku</strong></h4> | Dodano: </div> |
| Dodano: <div id="tab2021" class="tab-pane fade" role="tabpanel"> |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">WDROŻENIA W 2021 ROKU</span></ strong></h3> |
Bez zmian: <table> | Bez zmian: <table> |
Bez zmian: <thead> | Bez zmian: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
Skasowano: <tr><th>Lp.</th><th style="width: 65%">Nazwa produktu</th><th>Miejsce aplikacji</th></tr>
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa wdrożenia</th>
|
| Dodano: <th>Miejsce wdrożenia</th> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </thead> | Bez zmian: </thead> |
Bez zmian: <tbody> | Bez zmian: <tbody> |
Skasowano: <tr><td>1.</td> <td>Receptura dawki pokarmowej wzbogaconej nienasyconymi kwasami tłuszczowymi.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>2.</td> <td>Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego jako czynnika wspomagającego utrzymanie optymalnej kondycji owiec, mającego korzystny wpływ na poprawę parametrów rozrodu matek oraz na polepszenie dynamiki wzrostu jagniąt.</td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>3.</td> <td>Informatyczny system relacyjnej bazy unasienień w populacji bydła.</td>< td>Mazowieckie Centrum Hodowli i Rozrodu Zwierząt sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>4.</td> <td>Zastosowanie nowego typu rękawa wentylacyjnego do nawiewu świeżego powietrza w cielętnikach.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>5.</td> <td>Zastosowanie wentylatora sufitowego w hali udojowej w celu ograniczenia skutków stresu cieplnego u krów.</td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>6.</td> <td>Wieloskładnikowy dodatek ziołowy poprawiający zdrowotność kur ras rodzimych utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych, a także zwiększający wylęgowość i jakość piskląt certyfikowanych.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>7.</td> <td>Kompleks tokoferolu i kwasu foliowego jako stymulator zdrowotności oraz jakości jaj, a także czynnik poprawiający jakość piskląt ras rodzimych w produkcji ekologicznej.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>8.</td> <td>Receptura mieszanki ziołowej poprawiającej produkcyjność i zdrowotność kur w chowie ekologicznym.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>9.</td> <td>Jeżówka purpurowa jako stymulator układu immunologicznego kur ras rodzimych oraz czynnik poprawiający wylęgowość i zdrowotność piskląt utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o. </td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>10.</ td><td>Wykorzystanie ekstraktu z szałwii lekarskiej podawanej do wody w okresie letnich upałów w celu poprawy produkcyjności oraz dobrostanu wysokoprodukcyjnych kur nieśnych.</td> <td>Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>11.</ td><td>Ekstrakt z pokrzywy zwyczajnej jako czynnik poprawiający produkcyjność oraz dobrostan kur nieśnych w okresie letnich upałów.</td> <td>Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>12.</ td><td>Zastosowanie melisy lekarskiej jako dodatku do diety kurcząt brojlerów w celu poprawy ich zdrowotności podczas odchowu w wysokich temperaturach powietrza.</td> <td>Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>13.</ td><td>Zastosowanie w diecie kurcząt brojlerów pokrzywy zwyczajnej w celu poprawy ich dobrostanu podczas wysokich temperatur powietrza</td> <td>Instytut Zootechniki PIB Ferma Aleksandrowice</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>14.</ td><td>Informatyczny system relacyjnej bazy unasienień w populacji bydła.</td>< td>Wielkopolskie Centrum Hodowli i Rozrodu Zwierząt w Poznaniu z siedzibą w Tulcach sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>15.</ td><td>Aplikacja PLOWET.</td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>16.</ td><td>Informatyczny system relacyjnej bazy unasienień w populacji bydła.</td>< td>Małopolskie Centrum Biotechniki sp. z o.o.</td></tr> | |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
Skasowano: <tr><td>17.</ td><td>Opracowanie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS. </td><td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS</td></tr>
| Dodano: <td>Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.</td>
|
Skasowano: <tr><td>18.</ td><td>Opracowanie i aplikacja procedur związanych z przygotowaniem wybranych świń-dawczyń rasy puławskiej oraz uzyskiwanie i kriokonserwacja pobranych od nich zarodków z zachowaniem warunków ich deponowania w Krajowym Banku Materiałów Biologicznych.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Żerniki Wielkie sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>19.</ td><td>Technologia utrzymania i strategia żywienia gęsi Reprodukcyjnej.< /td><td>Instytut Zootechniki PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>20.</ td><td>Mieszanka ziołowa w żywieniu gąsiąt z wczesnych wylęgów wiosennych.</ td><td>Instytut Zootechniki PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>21.</ td><td>Opracowanie i aplikacja procedur wyboru świń rasy puławskiej jako potencjalnych dawców materiału biologicznego do Krajowego Banku Materiału Biologicznego.< /td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Żerniki Wielkie sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>22.</ td><td>Aplikacja PLOWET.</td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Rudawa sp. z o.o. </td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>23.</ td><td>Aplikacja PLOWET.</td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Odrzechowa sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>24.</ td><td>Aplikacja PLOWET.</td><td>Zakład Doświadczalny Instytutu Zootechniki PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
| Dodano: <td>Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”.</td> |
| Dodano: <td>Główny Inspektorat Weterynarii</td> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </tbody> | Bez zmian: </tbody> |
Bez zmian: </table> | Bez zmian: </table> |
Skasowano: </div> | |
Skasowano: <div role="tabpanel" class="tab-pane fade" id="tab2016"> | |
Skasowano: <h4><strong>Wdrożenia w 2016 roku</strong></h4> | Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">APLIKACJE W 2021 ROKU</span></ strong></h3> |
Bez zmian: <table> | Bez zmian: <table> |
Bez zmian: <thead> | Bez zmian: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
Skasowano: <tr><th>Lp.</th><th style="width: 65%">Nazwa wdrożenia</th><th>Miejsce wdrożenia</th></tr>
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa aplikacji</th>
|
| Dodano: <th>Miejsce wdrożenia</th> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </thead> | Bez zmian: </thead> |
Bez zmian: <tbody> | Bez zmian: <tbody> |
Skasowano: <tr><td>1.</td><td>Poprawa wydajności mlecznej na podstawie wyników oceny bydła mlecznego.</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
Skasowano: <tr><td>2.</td><td>Poprawa cech mięsności u bydła simentalskiego na podstawie stacjonarnej oceny wartości użytkowej i hodowlanej.< /td><td>Polski Związek Hodowców Bydła Simentalskiego</td></tr> | Dodano: <td>Określenie zdolności zapładniającej nasienia seksowanego i nieseksowanego na podstawie oceny wybranych parametrów jakościowych.</td> |
Skasowano: <tr><td>3.</td><td>Ocena wartości użytkowej i hodowlanej świń.</td><td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>4.</td><td>Ocena wartości hodowlanej tryczków i maciorek.< /td><td>Polski Związek Owczarski</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>5.</td> <td>Kontrola rodowodów bydła.</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>6.</td> <td>Kontrola rodowodów koni.</td><td>Polski Związek Hodowców Koni</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>7.</td> <td>Kontrola rodowodów owiec.</td><td>Polski Związek Owczarski</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>8.</td> <td>Opracowanie zasad działania sufitowych wentylatorów-mieszaczy powietrza oraz urządzenia do zamgławiania powietrza w ograniczeniu skutków stresu termicznego u krów.</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>9.</td> <td>Opracowanie modelu pojenia pójłem cieląt ze stacji pojenia w okresie od 14 do 70 dnia życia.</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>10.</ td><td>Wykorzystanie modułów systemu Afifarm w diagnostyce chorób metabolicznych w stadzie wysokoprodukcyjnych krów mlecznych.</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>11.</ td><td>Technologia produkcji biogazu, energii elektrycznej oraz dygestatu dla celów nawozowych i dla wykorzystania jako ściółka.</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>12.</ td><td>Indyki.</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.</td></tr> | Dodano: <td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td> |
Skasowano: <tr><td>13.</ td><td>Sprzedaż bezpośrednia mleka.</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>14.</ td><td>Efektywność wykorzystania suszonych wywarów z kukurydzy (DDGS) w żywieniu kur nieśnych ras zachowawczych.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>15.</ td><td>Ekologiczny chów trzody chlewnej.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>16.</ td><td>Ekologiczna produkcja kurcząt rzeźnych.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>17.</ td><td>Produkcja jaj metodami ekologicznymi.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>18.</ td><td>Optymalna technologia chowu kur ras zachowawczych w warunkach zrównoważonego rozwoju rolnictwa.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>19.</ td><td>Optymalizacja żywienia kur stad objętych programem ochrony.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>20.</ td><td>Strategia żywienia gęsi w okresie reprodukcji.</td><td>IZ PIB ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>21.</ td><td>Udoskonalona technologia lęgu piskląt gęsich w komorach lęgowych typu D-36 i komorach klujnikowych typu Atlas 180S.</td><td>IZ PIB ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>22.</ td><td>Zasiedlanie wychowalni gąsiętami w wieku 48 godz. po wylęgu jako czynnik zwiększający masę ciała gęsi tuczonych.</td><td>IZ PIB ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>23.</ td><td>Mieszanka ziołowa w żywieniu gąsiąt z wczesnych wylęgów wiosennych</td><td>IZ PIB ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>24.</ td><td>Wykorzystanie modułów systemu Afifarm w diagnostyce chorób metabolicznych w stadzie wysokoprodukcyjnych krów mlecznych. </td><td>IZ PIB ZD Pawłowice</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>25.</ td><td>Kiszone ziarno kukurydzy jako główne źródło energii w dawkach pokarmowych dla krów.</td><td>IZ PIB ZD Pawłowice</td></tr> | |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </tbody> | Bez zmian: </tbody> |
Bez zmian: </table> | Bez zmian: </table> |
Skasowano: </div>
| Dodano: </div>
|
Skasowano: <div role="tabpanel" class="tab-pane fade" id="tab2015">
| Dodano: <div id="tab2020" class="tab-pane fade" role="tabpanel">
|
Skasowano: <h4><strong>Wdrożenia w 2015 roku</strong></h4> | |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">WDROŻENIA W 2020 ROKU</span></ strong></h3> |
Bez zmian: <table> | Bez zmian: <table> |
Bez zmian: <thead> | Bez zmian: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
Skasowano: <tr><th>Lp.</th><th style="width: 65%">Nazwa wdrożenia</th><th>Miejsce wdrożenia</th></tr>
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa produktu</th>
|
| Dodano: <th>Miejsce wdrożenia</th> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </thead> | Bez zmian: </thead> |
Bez zmian: <tbody> | Bez zmian: <tbody> |
Skasowano: <tr><td>1.</td><td>Poprawa wydajności mlecznej na podstawie wyników oceny bydła mlecznego</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>2.</td><td>Poprawa cech mięsności u bydła simentalskiego na podstawie stacjonarnej oceny wartości użytkowej i hodowlanej< /td><td>Polski Związek Hodowców Bydła Simentalskiego</td></tr> | |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
| Dodano: <td>Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.</td> |
Skasowano: <tr><td>3.</td><td>Ocena wartości użytkowej i hodowlanej świń</td><td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS</td></tr>
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS"</td>
|
Skasowano: <tr><td>4.</td><td>Ocena wartości hodowlanej tryczków i maciorek< /td><td>Polski Związek Owczarski</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>5.</td> <td>Kontrola rodowodów bydła</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>6.</td> <td>Kontrola rodowodów koni</td><td>Polski Związek Hodowców Koni</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>7.</td> <td>Kontrola rodowodów owiec</td><td>Polski Związek Owczarski</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>8.</td> <td>Opracowanie zasad działania sufitowych wentylatorów-mieszaczy powietrza oraz urządzenia do zamgławiania powietrza w ograniczeniu skutków stresu termicznego u krów</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>9.</td> <td>Opracowanie modelu pojenia pójłem cieląt ze stacji pojenia w okresie od 14 do 70 dnia życia</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>10.</ td><td>Wykorzystanie modułów systemu Afifarm w diagnostyce chorób metabolicznych w stadzie wysokoprodukcyjnych krów mlecznych</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td></tr> | |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
Skasowano: <tr><td>11.</ td><td>Technologia produkcji biogazu, energii elektrycznej oraz dygestatu dla celów nawozowych i dla wykorzystania jako ściółka</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.</td></tr> | Dodano: <td>Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”</td> |
Skasowano: <tr><td>12.</ td><td>Jagnięcina ekologiczna</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>13.</ td><td>Sprzedaż bezpośrednia mleka</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>14.</ td><td>Efektywność wykorzystania suszonych wywarów z kukurydzy (DDGS) w żywieniu kur nieśnych ras zachowawczych</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>15.</ td><td>Ekologiczny chów trzody chlewnej</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>16.</ td><td>Ekologiczna produkcja kurcząt rzeźnych</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>17.</ td><td>Produkcja jaj metodami ekologicznymi</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>18.</ td><td>Optymalna technologia chowu kur ras zachowawczych w warunkach zrównoważonego rozwoju rolnictwa</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>19.</ td><td>Optymalizacja żywienia kur stad objętych programem ochrony</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>20.</ td><td>Kiszone ziarno kukurydzy jako główne źródło energii w dawkach pokarmowych dla krów</td><td>ZD IZ PIB Rudawa sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>21.</ td><td>Strategia żywienia gęsi w okresie reprodukcji.</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | Dodano: <td>Główny Inspektorat Weterynarii</td> |
Skasowano: <tr><td>22.</ td><td>Udoskonalona technologia lęgu piskląt gęsich w komorach lęgowych typu D-36 i komorach klujnikowych typu Atlas 180S</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>23.</ td><td>Zasiedlanie wychowalni gąsiętami w wieku 48 godz. po wylęgu jako czynnik zwiększający masę ciała gęsi tuczonych</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>24.</ td><td>Produkty z mleka owczego - sery: pomazankowy(bryndza), półtwardy dojrzewający "Kołudzki", z masy parzonej "Owcarela", solankowy "Oveta" oraz jogurt owczy</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>25.</ td><td>Mieszanka ziołowa w żywieniu gąsiąt z wczesnych wylęgów wiosennych</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </tbody> | Bez zmian: </tbody> |
Bez zmian: </table> | Bez zmian: </table> |
Skasowano: </div> | |
Skasowano: <div role="tabpanel" class="tab-pane fade" id="tab2014"> | |
Skasowano: <h4><strong>Wdrożenia w 2014 roku</strong></h4> | Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">APLIKACJE W 2020 ROKU</span></ strong></h3> |
Bez zmian: <table> | Bez zmian: <table> |
Bez zmian: <thead> | Bez zmian: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
Skasowano: <tr><th>Lp.</th><th style="width: 65%">Nazwa wdrożenia</th><th>Miejsce wdrożenia</th></tr>
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa produktu</th>
|
| Dodano: <th>Miejsce aplikacji</th> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </thead> | Bez zmian: </thead> |
Bez zmian: <tbody> | Bez zmian: <tbody> |
Skasowano: <tr><td>1.</td><td>Poprawa wydajności mlecznej na podstawie wyników oceny bydła mlecznego</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
| Dodano: <td>Parametry jakościowe mleka klacz sokólskich, utrzymywanych w stadzie ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
| Dodano: <td>Określenie optymalnej częstotliwości wymiany obornika w budynku owczarni.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>3.</td> |
| Dodano: <td>Wykorzystanie fermentowanego ekstraktu ziołowego celem redukcji szkodliwych domieszek gazowych towarzyszących produkcji owczarskiej.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>4.</td> |
| Dodano: <td>Metoda poprawy produkcyjności ekologicznych kurcząt RIR z wykorzystaniem wybiegów obsianych pięcioskładnikową mieszanką pastwiskową dla drobiu.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>5.</td> |
| Dodano: <td>Technologia poprawy zdrowotności oraz jakości piskląt pochodzących od certyfikowanych kur zestawu towarowego Hy-Line żywionych paszą wzbogaconą w kwas foliowy.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>6.</td> |
| Dodano: <td>Technologia zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt RIR w oparciu o wykorzystanie receptury mieszanki do obsiewania wybiegów o działaniu pobudzającym metabolizm.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>7.</td> |
| Dodano: <td>Wpływ receptury składu runi pastwiskowej o działaniu pobudzającym wzrost na poprawę parametrów produkcyjnych certyfikowanych kurcząt rzeźnych rasy Żółtonóżka kuropatwiana.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>8.</td> |
| Dodano: <td>Mieszanka pastwiskowa o działaniu pobudzającym układ immunologiczny jako czynnik poprawiający wskaźniki wylęgowości ekologicznych kur nieśnych rasy Leghorn.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>9.</td> |
| Dodano: <td>Witamina B9 jako stymulator nieśności i czynnik poprawiający jakość certyfikowanych jaj kur Hy-Line.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>10.</td> |
| Dodano: <td>Metoda poprawy produkcyjności oraz jakości jaj ekologicznych kur rasy Leghorn przy pomocy dodatku do paszy kwasu pteroiloglutaminowego.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>11.</td> |
| Dodano: <td>Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w karotenoidy zwiększająca walory prozdrowotne mięsa certyfikowanych kurcząt rasy Rhode Island Red.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>12.</td> |
| Dodano: <td>Poprawa parametrów wylęgowości kur Hy-Line utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych poprzez zastosowanie dodatku do paszy witamin z grupy B.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>13.</td> |
| Dodano: <td>Folacyna jako czynnik poprawiający wylęgowość kur rasy Leghorn utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>14.</td> |
| Dodano: <td>Siedmioskładnikowa mieszanka pastwiskowa dla drobiu jako czynnik poprawiający produkcyjność ekologicznych kurcząt rasy Rhode Island Red.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>15.</td> |
| Dodano: <td>Zastosowanie witaminy E do poprawy parametrów produkcyjnych certyfikowanych kur nieśnych Hy-Line.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>16.</td> |
| Dodano: <td>Witamina B9 jako stymulator zdrowotności i jakości certyfikowanych piskląt Leghorn.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>17.</td> |
| Dodano: <td>Modyfikacja składu wybiegu w rośliny zwiększające odporność w celu poprawy parametrów wylęgowości certyfikowanych kur Hy-Line.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>18.</td> |
| Dodano: <td>Zastosowanie siedmioskładnikowej mieszanki pastwiskowej pobudzającej metabolizm w celu poprawy jakości i przydatności technologicznej mięsa kurcząt rzeźnych Żółtonóżki kuropatwianej, utrzymywanych zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>19.</td> |
Skasowano: <tr><td>2.</td><td>Poprawa cech mięsności u bydła simentalskiego na podstawie stacjonarnej oceny wartości użytkowej i hodowlanej< /td><td>Polski Związek Hodowców Bydła Simentalskiego</td></tr> | Dodano: <td>Receptura składu runi pastwiskowej bogatej w tokoferole i tokotrienole poprawiająca wylęgowość kur Hy-Line utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.</td> |
Skasowano: <tr><td>3.</td><td>Ocena wartości użytkowej i hodowlanej świń</td><td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>4.</td><td>Ocena wartości hodowlanej tryczków i maciorek< /td><td>Polski Związek Owczarski</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>5.</td> <td>Kontrola rodowodów bydła</td><td>Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>6.</td> <td>Kontrola rodowodów koni</td><td>Polski Związek Hodowców Koni</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>7.</td> <td>Kontrola rodowodów owiec</td><td>Polski Związek Owczarski</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>8.</td> <td>Opracowanie zasad działania sufitowych wentylatorów-mieszaczy powietrza oraz urządzenia do zamgławiania powietrza w ograniczeniu skutków stresu termicznego u krów</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>9.</td> <td>Opracowanie modelu pojenia pójłem cieląt ze stacji pojenia w okresie od 14 do 70 dnia życia</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>10.</ td><td>Wykorzystanie modułów systemu Afifarm w diagnostyce chorób metabolicznych w stadzie wysokoprodukcyjnych krów mlecznych</td><td>ZD IZ PIB Kołbacz Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>11.</ td><td>Technologia produkcji makuchu rzepakowego</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>12.</ td><td>Technologia produkcji biogazu, energii elektrycznej oraz dygestatu dla celów nawozowych i dla wykorzystania jako ściółka</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>13.</ td><td>Jagnięcina Ekologiczna</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>14.</ td><td>Sprzedaż bezpośrednia mleka</td><td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>15.</ td><td>Efektywność wykorzystania suszonych wywarów z kukurydzy (DDGS) w żywieniu kur nieśnych ras zachowawczych</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.</td></tr> | |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>20.</td> |
| Dodano: <td>Optymalizacja parametrów wylęgowości certyfikowanych kur Leghorn żywionych paszami zbogaconymi o tokoferole i tokotrienole.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>21.</td> |
| Dodano: <td>Metoda poprawy wylęgowości ekologicznych kur Hy-Line w oparciu o dodatek do paszy witaminy E.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>22.</td> |
| Dodano: <td>Witamina E jako stymulator nieśności kur rasy Leghorn utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>23.</td> |
| Dodano: <td>Modyfikacja profilu kwasów tłuszczowych certyfikowanych jaj kur żywionych paszą z dodatkiem tymianku pospolitego.</td> |
Skasowano: <tr><td>16.</ td><td>Ekologiczny chów trzody chlewnej</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.</td></tr>
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td>
|
Skasowano: <tr><td>17.</ td><td>Ekologiczna produkcja kurcząt rzeźnych</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>18.</ td><td>Produkcja jaj metodami ekologicznymi</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>19.</ td><td>Optymalna technologia chowu kur ras zachowawczych w warunkach zrównoważonego rozwoju rolnictwa</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>20.</ td><td>Optymalizacja żywienia kur stad objętych programem ochrony.</td><td>ZD IZ PIB Chorzelów Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>21.</ td><td>Kiszone ziarno kukurydzy jako główne źródło energii w dawkach pokarmowych dla krów</td><td>ZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>22.</ td><td>Wpływ koncentracji energii i białka w dawce pokarmowej dla jałówek przed ich wycieleniem na ich późniejszą produkcyjność i skład mleka</td><td>ZD IZ PIB Rudawa Sp. z o.o.</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>23.</ td><td>Strategia żywienia gęsi w okresie reprodukcji.</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>24.</ td><td>Udoskonalona technologia lęgu piskląt gęsich w komorach lęgowych typu D-36 i komorach klujnikowych typu Atlas 180S.</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>25.</ td><td>Zasiedlanie wychowalni gąsiętami w wieku 48 godz. po wylęgu jako czynnik zwiększający masę ciała gęsi tuczonych.</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>26.</td><td>Nowa linia mieszańców plenno-mlecznych "Owca Kołudzka" do mięsno-mlecznego użytkowania na terenach nizinnych</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>27.</ td><td>Optymalizacja użytkowania rozpłodowego i mlecznego owiec na terenach nizinnych poprzez stosowanie jesiennego terminu stanówki przy wykorzystaniu naturalnej długości dnia świetlnego.</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
Skasowano: <tr><td>28.</ td><td>Produkty z mleka owczego - sery: pomazankowy(bryndza), półtwardy dojrzewający "Kołudzki", z masy parzonej "Owcarela", solankowy "Oveta" oraz jogurt owczy.</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>24.</td> |
| Dodano: <td>Wpływ jeżówki purpurowej na jakość ekologicznych jaj.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>25.</td> |
| Dodano: <td>Receptura dwuskładnikowej mieszanki ziołowej dla certyfikowanych kur nieśnych poprawiająca jakość jaj.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>26.</td> |
Skasowano: <tr><td>29.</ td><td>Mieszanka ziołowa w żywieniu gąsiąt z wczesnych wylęgów wiosennych</td><td>IZ ZD Kołuda Wielka</td></tr> | Dodano: <td>Metoda poprawy wskaźników wylęgowości certyfikowanych piskląt kur rasy Rhode Island Red.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>27.</td> |
| Dodano: <td>Wieloskładnikowa mieszanka ziołowa poprawiająca wyniki produkcyjne kur rasy zielononóżka kuropatwiana utrzymywanych na certyfikowanych fermach drobiu.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
Bez zmian: </tbody> | Bez zmian: </tbody> |
Bez zmian: </table> | Bez zmian: </table> |
Skasowano: </div>
| Dodano: </div>
|
Skasowano: </div><!-- end: Tab panes --> | |
| Dodano: <div id="tab2019" class="tab-pane fade" role="tabpanel"> |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">WDROŻENIA W 2019 ROKU</span></ strong></h3> |
| Dodano: <table> |
| Dodano: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa produktu</th> |
| Dodano: <th>Miejsce wdrożenia</th> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </thead> |
| Dodano: <tbody> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
| Dodano: <td>Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.</td> |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS"</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
| Dodano: <td>Rozcieńczalnik do mrożenia nasienia knura i sposobów mrożenia nasienia.</td> |
| Dodano: <td>Zakład Doświadczalny IZ PIB Żerniki Wielkie sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>3.</td> |
| Dodano: <td>Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”.</td> |
| Dodano: <td>Główny Inspektorat Weterynarii</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </tbody> |
| Dodano: </table> |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">APLIKACJE W 2019 ROKU</span></ strong></h3> |
| Dodano: <table> |
| Dodano: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa produktu</th> |
| Dodano: <th>Miejsce aplikacji</th> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </thead> |
| Dodano: <tbody> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
| Dodano: <td>System baz danych do analiz genetycznych nowych cech funkcjonalnych bydła mlecznego w Polsce.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Kołbacz sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
| Dodano: <td>Wskaźniki trendów fenotypowych i genetycznych cech produkcyjnych i funkcjonalnych w populacji świń ras objętych programami ochrony zasobów genetycznych.</td> |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców Owiec i Kóz</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>3.</td> |
| Dodano: <td>Wskaźniki trendów fenotypowych i genetycznych cech produkcyjnych i funkcjonalnych w populacji owiec ras objętych programami ochrony zasobów genetycznych.</td> |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>4.</td> |
| Dodano: <td>Dwuskładnikowy dodatek ziołowy poprawiający wylęgowość i jakość piskląt kur rasy zielononóżka kuropatwiana w gospodarstwach certyfikowanych.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>5.</td> |
| Dodano: <td>Metody produkcji wysokiej jakości mięsa ekologicznych kurcząt rasy Rhode Island Red.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>6.</td> |
| Dodano: <td>Produkcja wysokiej jakości certyfikowanego mięsa kurcząt rzeźnych rasy żółtonóżka kuropatwiana.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Chorzelów sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>7.</td> |
| Dodano: <td>Włókno z krajowych roślin włóknistych – len i konopie.</td> |
| Dodano: <td>ZD IZ PIB Grodziec Śląski im. Prof. Mieczysława Czai sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </tbody> |
| Dodano: </table> |
| Dodano: </div> |
| Dodano: <div id="tab2018" class="tab-pane fade" role="tabpanel"> |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">WDROŻENIA W 2018 ROKU</span></ strong></h3> |
| Dodano: <table> |
| Dodano: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa produktu</th> |
| Dodano: <th>Miejsce wdrożenia</th> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </thead> |
| Dodano: <tbody> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
| Dodano: <td>Wdrożenie metody NIRS na oznaczanie zawartości tłuszczu śródmięśniowego w schabie metodą NIRS.</td> |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS"</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
| Dodano: <td>Rozcieńczalnik do mrożenia nasienia knura i sposobów mrożenia nasienia.</td> |
| Dodano: <td>Zakład Doświadczalny IZ PIB Żerniki Wielkie sp. z o.o.</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>3.</td> |
| Dodano: <td>Procedura SOP M.016: „Oznaczanie zawartości jodu w paszach i premiksach metodą katalityczno-kinetyczną z pomiarem spektrofotometrycznym”.</td> |
| Dodano: <td>Główny Inspektorat Weterynarii</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </tbody> |
| Dodano: </table> |
| Dodano: <h3><strong><span style="color: #339966;">APLIKACJE W 2018 ROKU</span></ strong></h3> |
| Dodano: <table> |
| Dodano: <thead> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <th>Lp.</th> |
| Dodano: <th style="width: 65%;">Nazwa produktu</th> |
| Dodano: <th>Miejsce aplikacji</th> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </thead> |
| Dodano: <tbody> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>1.</td> |
| Dodano: <td>Koordynacja i realizacja programów ochrony bydła Polskiego Czerwonego w typie mięsnym.</td> |
| Dodano: <td>Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Zachowawczej Rasy Polska Czerwona w typie mięsnym</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>2.</td> |
| Dodano: <td>Koordynacja i realizacja programów ochrony bydła rasy polskiej czerwono-białej.</td> |
| Dodano: <td>hodowcy indywidualni</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>3.</td> |
| Dodano: <td>Koordynacja i realizacja programów ochrony bydła rasy polskiej czarno-białej.</td> |
| Dodano: <td>hodowcy indywidualni</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: <tr> |
| Dodano: <td>4.</td> |
| Dodano: <td>Koordynacja i realizacja programów ochrony bydła rasy polskiej czerwonej.</td> |
| Dodano: <td>Krajowy Związek Hodowców Czerwonego Bydła Polskiego</td> |
| Dodano: </tr> |
| Dodano: </tbody> |
| Dodano: </table> |
| Dodano: </div> |
| Dodano: </div> |